Evet evet, biliyorum havalar serinledi ama bunu sizlerle paylaşmadan geçmek istemedim. Fakat iyi haber: Sıcak versiyonu üzerinde de çalışmalarım başladı en kısa sürede o da blogda paylaşılmış olacak :)
Bu yaz Münih'te Eataly-İlly Cafe'de içtim ilk defa Tiramisu Espresso'yu ve aşık oldum. Fakettim ki bir şekilde yolumu oradan geçiriyorum ve her seferinde bir tiramisu espresso yuvarlıyorum.
Daha sonra da nasıl benzer bi tat ve kıvam elde ederim diyerek kolları sıvadım, çalışmalara başladım. İşte oldukça basit tarifim sizlerle.
O zaman önce malzemeler:
1. 1 Shot espresso (Siz filtre kahve ya da bir Türk Kahvesi fincanı nescafe de kullanabilirsiniz)
2. 2 yk. Labne
3. 2 yk. vanilyalı dondurma
3. 2/3 sb. süt
4. 2 kedi dili bisküvi
5. 1 sb. krem şanti
6. Kakao
Hazırlanışı:
Önce espressomuzu ya da tercih ettiğimiz kahvemizi hazırlayıp buzluğa atarak soğutuyoruz. Soğuyan kahvemizi aldıktan sonra kedi dili bisküvilerimizi kahveyle ıslatıp rondoya atıyoruz. Ardından rondoda un kıvamına getirdiğimiz bisküvilerimizin üzerine tüm malzemelerimizi ekleyerek olabildiğince homojen bir karışım elde edene kadar bekliyoruz. 1-2 dakika rondoda karıştıdığımız karışımımızı güzel bir bardağa aldıktan sonra üzerini önce krem şantiyle süslüyoruz ve son dokunuşu ise krem şantinin üzerinde serpiştirdiğimiz kakao ile yapıyoruz :)
Ta taa! İşte kahvemiz hazır. İçerken ağzınıza gelen minik kedi dili parçacıkları ve hafif labne aromasıyla gerçek anlamda tiramisu yer gibi hissedeceğinize eminim.
Tavsiye: Dilerseniz küçük bir shot da Baileys, Sheridan's ya da herhangi bir kahve likörü eklerseniz gerçek tiramisu tadına ulaşabilirsiniz. Benden söylemesi :)
Afiyet olsun <3
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder