Life Style

25 Eylül 2016 Pazar

Portakallı Limonata mı ? Peki Portakalata ?




Yaz bitti bitiyor belki ama kim biraz daha limonata içemeyeceğimizi söyledi? Hem vücut direncimizin bir düşüp bir yükseldiği şu günlerde portakal ve limonla yapacağımız, saf meyve suyundan daha iyi gelecek ne olabilir ki?

Sizlerle paylaşacağım bu tarif ne tam anlamıyla limonata, ne de meyve suyu. Güzelliği farklı oluşunda :) O zaman hemen malzemelere geçip, vakit geçmeden sizinle bu çok basit tarifi paylaşıyorum!

Malzemeler:
1.       1 adet Limon
2.       1 adet Portakal
3.       1 su bardağı  toz şeker
4.       1,5 lt. Su

Yapılışı:
Basit dediğim de içinizden “Hıhıı aynen!” diye geçirdiğinize eminim ama malzemeleri görünce bana bir şans verdiniz, değil mi?

1.   Öncelikle birer limonu ve portakalı yıkayıp dondurucuya atıp bir gün unutuyoruz (Ben bu tarife bayıldığımdan buzluğumda hep limon&portakal ikilisini bulunduruyorum mesela, tavsiye ederim).  

2.    Buzluktan çıkardığımız limon ve portakalımızı yarım saat dışarıda beklettikten sonra başlarını keserek küp küp dilimliyoruz. Merak etmeyin, kısa bir bekleme süresinden sonra oldukça kolay dilimlenebilir bir hale geliyor.

3.       Önce ½ su bardağı toz şeker ve limon küplerimizi rondodan geçirerek püre haline getiriyoruz.

4.       Daha sonra limon püremizi alıp kenarada bekletirken, aynı işlemi  ½ su bardağı toz şeker ve portakal küplerimiz için de yapıyor ve limon püremizle birlikte karıştırarak 5-10 dk. bekletiyoruz.

5.       Elde ettiğimiz püreye suyumuzu ekledikten sonra süzgeçten geçirerek posamızı süzüyoruz.

6.  Evvet! Herkese yetecek kadar Limon&Portakal Suyu (Portakalata :P) yaptığımıza göre, geriye afiyetle içmek kalıyor. 

p.s. Limon&Portakal suyunuzu servis ederken bir kaç dilim çilek ve nane yaprağıyla bu güzelliğe güzellik katabilirsiniz <3


Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder